„Atomenergiáról – mindenkinek” konferencia a BME-n

„Atomenergiáról – mindenkinek” konferencia a BME-n

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen 2014. december 3-án ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel.

A konferenciával párhuzamosan a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Mecsekérc Zrt. kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. A Magyar Nukleáris Társaság a szünetben műszeres bemutatót tart, ahol a résztvevők beszélgethetnek a szakemberekkel az atomenergia alkalmazásáról.

A rendezvényen természetes a fúziós szakcsoport kollégái is jelen lesznek és szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire a fúziós kutatásokkal kapcsolatban. A kollégák számos ismeretterjesztő anyagot visznek magukkal, mint például a nyáron debütált nagy sikerű fúziós infógrafikát, brosúrákat, DVD-ket illetve különböző videókat is megtekinthetnek az érdeklődők kijelzőinken. A tanulók megízlelhetik továbbá, hogy milyen lehet egy fúziós erőművet üzemeltetni egy szórakoztató mobil applikáció segítségével.

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épület (BME főépülete) Díszterem (cím: 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.).

A konferencia programját itt érheti el.